bewaar
Spruitjestaart met tonijn
Spruitjestaart met tonijn
bewaar

Spruitjestaart met tonijn

25 min. bereiden
40 min. wachten
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

2 blikjes

tonijn moot in olijfolie

1 zakje

spruitjes

2

uien

1 bakje

cherrytomaten

3

eieren

200 ml

melk

4

ansjovisfilets

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 28 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met de plakjes deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op en verdeel de tonijn in stukjes.

2

Breng ondertussen ruim water aan de kook en kook de spruitjes 5 min. Verhit 2 el van de olie uit de blikjes tonijn in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de tonijn, de spruitjes, de ui en de cherrytomaten in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak en schenk dit over de tonijn en de groenten.

3

Bak de taart 40 min. Serveer in rechthoekige stukken, leg op elk stuk een ansjovisfilet.

algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

algemeenAnsjovisfilets zijn ook heerlijk door een groene salade met Caesar dressing (fles 270 ml).