Duitse bratkartoffeln en bratwurst

675 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd elke aardappel in 4 stukken. Kook ze 12 min., giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Steek ondertussen de barbecue aan. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de paprika en de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en laat 15 min. stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 50 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Gril de braadworsten in ca. 12 min. rondom gaar op de barbecue. Verdeel de gebakken aardappel en de groente over 4 borden. Snijd de worsten in stukken en leg op de borden, bestrooi met het currypoeder. Lekker met currysaus of ketchup.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Duitse bratkartoffeln en bratwurst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig