Ovenmacaroni met prei en kaassaus
Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g macaroni grande
- 2 preien
- 250 g champignons
- 50 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
- 500 ml halfvolle melk
- 250 g geraspte Cheddar Tophat 48+
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.
- Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot mengsel glad is (roux), laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus. Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.

Roux maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 450 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Ovenmacaroni met prei en kaassaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenmacaroni met prei en kaassaus
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 300 g macaroni grande
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 2 preien
Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen.
- 250 g champignons
Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min.
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g tarwebloem
- 500 ml halfvolle melk
Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus.
- 250 g geraspte Cheddar Tophat 48+
Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover.
Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.