Ovenmacaroni met prei en kaassaus

Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

735 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.

  2. Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot mengsel glad is (roux), laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus. Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.

  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Ovenmacaroni met prei en kaassaus

Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig