Schorsenerensoep met tuinkers
Schorsenerensoep met tuinkers

Schorsenerensoep met tuinkers

40 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

Jambon d'Ardenne

1

ui

2 2 eetlepels

olijfolie

1 dl

medium dry sherry

2 potjes

schorseneren

2 potten

gevogeltefond

250 ml

slagroom

zout

versgemalen peper

nootmuskaat

2 sneetjes

wit casinobrood

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

In droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In soeppan olijfolie verhitten en ui zachtjes fruiten. Sherry erbij schenken en op matig hoog vuur in ca. 5 minuten laten verdampen. Schorseneren afgieten en door ui scheppen. Gevogeltefond toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Met staafmixer (of in keukenmachine) geheel pureren tot glad gebonden soep. Eventueel verdunnen met wat water.

2

Soep eventueel opnieuw verwarmen. Slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Soep nog even goed doorwarmen. Intussen sneetjes brood roosteren en diagonaal doorsnijden. Tuinkers van bedje knippen. 3 Schorsenerensoep in zes warme diepe borden scheppen. In midden toefje tuinkers leggen. Plakjes ham elk in 3 stukken breken en stukken schuin tegen en op tuinkers in soep leggen. Geroosterde brood apart erbij geven.

tip

algemeenU kunt de gevogeltefond ook vervangen door 3/4 liter kippenbouillon van tabletten.