Zalmfilet met rode-peperkorst en limoenaardappeltjes
Zalmfilet met rode-peperkorst en limoenaardappeltjes

Zalmfilet met rode-peperkorst en limoenaardappeltjes

1 uur 15 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

limoenen

4

vastkokende aardappels

4 eetlepels

roerbakolie

zout

versgemalen zwarte peper

2

rode pepers

1

serehstengel

½ zakje

verse koriander

20 g

gemalen kokos

4

zalmfilets

Aan de slag

1

Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen. 1 limoen uitpersen. Aardappels schoonboenen en bij elk 2 millimeter tot bijna aan onderkant insnijden en op bakplaat zetten. Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie. Royaal zout en peper erboven malen. Rode pepers en sereh schoonmaken en heel fijn hakken. Koriander fijnhakken. In kom peper sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen. Zout naar smaak toevoegen. Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken. Goed aandrukken.

2

Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Aardappels ca. 30 minuten roosteren. Zalmfilets naast aardappels op bakplaat leggen en in ca. 10 minuten gaar en bruin laten worden. Zalmfilets met pannenkoekmes voorzichtig op voorverwarmde borden scheppen. Aardappels ernaast zetten.