Meng de paprikareepjes met de uiringetjes en 1 eetlepel olijfolie. Roer de yoghurt los met knoflook, dille, 1 eetlepel olijfolie en peper naar smaak. Leg de zalmfilets op de bakplaat, bestrijk ze met yoghurt en verdeel de paprika erover. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de zalm in 6-8 minuten bijna gaar worden en licht kleuren. Lekker met sperziebonen en in de schil gebakken krieltjes in vloeibare margarine met citroenschilletjes.
- dieettipVet of mager? Vette vis is heel gezond, dit zalmrecept levert in één keer de totale hoeveelheid visvetzuren die je per week nodig hebt (1,4 gram). Maar kies bij vlees liever voor de magere soorten, zoals rundervink, casselerrib, hamblokjes of gerookte kipfilet.
- dieettipJus light: Zin in jus bij het vlees? Voeg in plaats van boter of olie wat bouillon of tomatensaus aan het bakvet toe. Net zo lekker, veel lichter!
- dieettipGoed vet: Kies bij het bakken van vlees of vis voor vloeibare margarine of plantaardige olie. Deze producten zijn niet minder vet dan boter of harde margarine, maar ze hebben wel een andere, gezondere vetzuursamenstelling.
Gerelateerde recepten
Gegrilde zalmfilet met paprika

hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de paprikareepjes met de uiringetjes en 1 eetlepel olijfolie. Roer de yoghurt los met knoflook, dille, 1 eetlepel olijfolie en peper naar smaak. Leg de zalmfilets op de bakplaat, bestrijk ze met yoghurt en verdeel de paprika erover. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de zalm in 6-8 minuten bijna gaar worden en licht kleuren. Lekker met sperziebonen en in de schil gebakken krieltjes in vloeibare margarine met citroenschilletjes.
dieettip:Vet of mager? Vette vis is heel gezond, dit zalmrecept levert in één keer de totale hoeveelheid visvetzuren die je per week nodig hebt (1,4 gram). Maar kies bij vlees liever voor de magere soorten, zoals rundervink, casselerrib, hamblokjes of gerookte kipfilet.
dieettip:Jus light: Zin in jus bij het vlees? Voeg in plaats van boter of olie wat bouillon of tomatensaus aan het bakvet toe. Net zo lekker, veel lichter!
dieettip:Goed vet: Kies bij het bakken van vlees of vis voor vloeibare margarine of plantaardige olie. Deze producten zijn niet minder vet dan boter of harde margarine, maar ze hebben wel een andere, gezondere vetzuursamenstelling.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ gele paprika
1 bosuitje
2 eetlepels olijfolie
75 g Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel verse dille
0 versgemalen zwarte peper
4 zalmfilets