Citroenblini's

105 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de melk met de gist en suiker. Laat 5 min. staan. Klop met een mixer de dooiers luchtig. Voeg de bloem, 1 mespunt zout en de melk toe. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Rasp de gele schil van de citroen. Klop het eiwit stijf. Spatel met het rasp door het beslag. Smelt 1/4 van de boter in een koekenpan. Maak 5 bergjes beslag van ca. 5 cm. Bak de blini's in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Ga door tot het beslag op is.

  3. Verdeel de zalm in ca. 20 stukjes. Schep op elke blini 1/2 tl crème fraîche, de zalm en bieslook.

  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Citroenblini's

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig