Hot cross buns (En­gel­se kren­ten­brood­jes)

 • borrelhapje
 • 8 stuks
 • 335 kcal voedingswaarden
  • 15 min. bereiden
  • 1 u. 40 min. wachten
(50) waardeer
engels borrelhapje 8 stuks
3 50

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Doe de broodmix met de boter, de sinaasappelrasp en de kaneel in een kom en voeg de melk en 1 ei toe. Kneed alles met koele handen in 5 minuten tot een soepel deeg, voeg de laatste minuut de rozijnen toe en kneed goed door tot de rozijnen gelijkmatig zijn verdeeld. Dek het deeg af met vershoudfolie of een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten. Druk het deeg plat, verdeel het in 8 stukken en vorm er mooie ronde broodjes van. Dek het deeg weer af en laat het op een warme plek opnieuw 15 minuten rijzen. Kerf met de achterkant van een mes een groot kruis in de bovenkant van de broodjes en laat ze afgedekt nog eens 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Roer de bloem samen met 1 eetlepel suiker en 2 eetlepels water tot een papje. Roer het laatste ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Laat het bloemmengsel met een klein theelepeltje in het gekerfde kruis van de broodjes lopen (hierdoor wordt het kruis mooi wit van kleur) en bak de broodjes in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Neem de broodjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Roer de laatste eetlepel suiker om met 1 eetlepel kokend water en bestrijk hiermee de warme broodjes.

Tip:

Familierecept AllerHande 4 2009. Paasbrood met traditie In Engeland worden 'hot cross buns' traditioneel met Pasen gegeten. Engelse Justina maakt ze in Nederland met dochter Magenta. Elk jaar met Pasen bakte Justina's moeder de kleine traditionele krentenbroodjes 'hot cross buns'. Bovenop elk broodje wordt een wit suikerkruis meegebakken dat symbool staat voor Goede Vrijdag. In Engeland wordt zelfs een liedje gezongen over de hot cross buns. En natuurlijk zingen Justina en Magenta dat nu ook in Nederland tijdens het bakken!

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
 • energie 335 kcal
 • eiwit 13 g
 • koolhydraten 59 g
 • vet 5 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.