Noedelsalade met radijs en garnalen

aziatisch
hoofdgerecht
4 personen
3
75
Advertentie
Ingrediënten
- 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 1 pak eiernoedels (250 g)
- 2 bosjes (witpunt)radijs
- 1 komkommer
- 3 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 3 tl sesamolie (flesje 250 ml)
- 3 el balsamicoazijn
- 2 bakjes jumbogarnalen (a 125 g)
- 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)
- 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder de koude kraan.
- Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Halveer de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd in plakjes.
- Klop in een ruime kom de sojasaus, olie en azijn tot een dressing. Voeg de noedels, radijs, komkommer en garnalen toe. Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Bestrooi met het sesamzaad, de bosui en koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g