Noe­del­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk en su­gar­snaps

(1) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels in 5 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de sugarsnaps toe. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstuk droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Wrijf in met de olie en gril in 6 min. medium gaar. Keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten.
  3. Schil en snijd de mango in blokjes van 1 cm. Hak de pinda's. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Schep de chilisaus, sojasaus en de bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes.
  4. Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda's.

variatietip:

Houd je van spicy? Voeg dan een in ringetjes gesneden rode peper toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Vol Smaak , Allerhande Box week 13 2019

Noedelsalade met gegrilde biefstuk en sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met ge­gril­de bief­stuk en su­gar­snaps

1
1
  • 250 g eiernoedels
  • 200 g sugarsnaps

Kook de noedels in 5 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de sugarsnaps toe. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 300 g biefstukken

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstuk droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Wrijf in met de olie en gril in 6 min. medium gaar. Keer halverwege. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 10 min. rusten.

4
4
  • 1 mango
  • 50 g gezouten pinda's
  • 2 bosuien

Schil en snijd de mango in blokjes van 1 cm. Hak de pinda's. Snijd het bosuitje in dunne ringen.

5
5
  • 4 el chilisaus
  • 2 sojasaus

Schep de chilisaus, sojasaus en de bosui door de noedels. Snijd het vlees in plakjes.

6
6

Verdeel de noedels over diepe kommen en verdeel daar de biefstuk, mango en sugarsnaps over. Bestrooi met de pinda's.

variatietip:

Houd je van spicy? Voeg dan een in ringetjes gesneden rode peper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.