Salade met peer en walnoot
Salade met peer en walnoot

Salade met peer en walnoot

Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn.

25 min. bereiden
173waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

Conference handperen

2

zoete puntpaprika's

60 g

ongebrande walnoten

3

rode uien

5 el

traditionele olijfolie

4 el

rodewijnazijn

4 el

balsamicoazijn

150 g

rucolaslamelange

Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn.

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakken. Snijd de paprika's in stukjes.

2

Hak de walnoten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Schenk de rode wijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, leg de peer en de paprika erop en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met peper.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.