Asperges met ham, ei en boter

Klassieke witte asperges: met krieltjes, ham, een gekookt eitje en een aspergesaus van boter en verse kruiden.

490 kcal

40 min. bereiden

3.6/5

(236)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.5 kg verse witte asperges

    verse witte asperges

  • 1 theelepel zout

    zout

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 500 gram krieltjes

    krieltjes

  • 12.5 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 7.5 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 100 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 300 gram flinterdunne gegrilde beenham

    flinterdunne gegrilde beenham

Dit heb je nodig

  • schone theedoek


2019 nr. 04 - Zon op je bord

2011 nr. 05 - Groente, elke dag variatie

Allerhande Box Week 20 2019 - Allerhande Box Week 20 2019

Aan de slag

  1. Snijd de onderste houtachtige 2 cm van de witte asperges en schil ze. Leg de schillen en de onderkanten in een ruime pan (geen aspergepan), leg er een gevouwen schone theedoek op ter grootte van de pan. Leg de asperges op de theedoek. Voeg water met het zout toe tot de asperges net onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de asperges 3 min. Zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookvocht.

  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Kook de krieltjes 15 min. in water met eventueel zout. Halveer voor het koken grote exemplaren Snijd de bieslook en de platte peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur. Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de asperges over de borden en leg er de gegrilde beenham in roosjes op.

  • algemeenGebruik een zo wit mogelijke theedoek die is gewassen zonder wasverzachter en bij voorkeur met een geurloos wasmiddel.
  • variatietipJe kunt de botersaus ook vervangen door hollandaisesaus.

Wat vond je van dit recept?

Asperges met ham, ei en boter

Klassieke witte asperges: met krieltjes, ham, een gekookt eitje en een aspergesaus van boter en verse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig