Bloemkool met bechamel en kaas
210 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
25 g
2 el
250 ml
1 mespunt
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 05 - Groente, elke dag variatie
Kook de bloemkoolroosjes 9 min. in water met zout. Giet af. Verhit de boter in een steelpan. Voeg 2 de bloem toe en roer door. Laat het mengsel ca. 3 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Schenk over de bloemkool en bestrooi met de kaas.
Bechamelsaus maken
Instructievideo - 01:19 min.
Bloemkool met bechamel en kaas

bijgerecht
4 personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bloemkoolroosjes 9 min. in water met zout. Giet af. Verhit de boter in een steelpan. Voeg 2 de bloem toe en roer door. Laat het mengsel ca. 3 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout. Schenk over de bloemkool en bestrooi met de kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bloemkool
25 g boter
2 el bloem
250 ml halfvolle melk
1 mespunt nootmuskaat




