Kruidencouscous met tomaatjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 ml gekookt water
- 300 g couscous
- 3 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 100 g kappertjes (uitgelekt)
- 15 g verse munt (alleen de blaadjes)
- 500 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 20 g verse platte peterselie
- 1 citroen (schoongeboend)
- 5 el traditionele olijfolie
Advertentie
Bereiden
- Kook 500 ml water. Doe de couscous in een ruime schaal en voeg de kurkuma, komijn en het paprikapoeder toe. Voeg zout naar smaak toe en meng door elkaar. Giet het water over de couscous en laat 10 min. staan. Roer de couscous los met een vork.
- Voeg de ui, paprika en kappertjes toe. Snijd de munt en peterselie heel fijn, voeg toe en meng. Schep de tomaatjes er voorzichtig door.
- Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous en pers de vrucht uit. Voeg de olie, het citroensap en peper en zout naar smaak toe. Serveer lauw of koud.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kruidencouscous met tomaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidencouscous met tomaatjes
- 500 ml gekookt water
Kook het water.
- 300 g couscous
- 3 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl paprikapoeder
Doe de couscous in een ruime schaal en voeg de kurkuma, komijn en het paprikapoeder toe. Voeg zout naar smaak toe en meng door elkaar.
Giet het water over de couscous en laat 10 min. staan. Roer de couscous los met een vork.
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
Snijd de rode ui heel fijn en de rode paprika in kleine blokjes.
- 100 g kappertjes
- 15 g verse munt
- 500 g cherrytomaten
- 20 g verse platte peterselie
Voeg de ui, paprika en kappertjes toe. Snijd de muntblaadjes en peterselie heel fijn, voeg toe en meng. Schep de halve tomaatjes er voorzichtig door.
- 1 citroen
- 5 el traditionele olijfolie
Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous en pers de vrucht uit. Voeg de olie, het citroensap en peper en zout naar smaak toe.
Serveer lauw of koud.