Lentecouscous met geitenkaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- 250 ml kokend water
- 400 g verse doperwten
- 250 g gedroogde abrikozen zonder pit (zak à 500 g)
- 15 g verse munt
- 1 limoen
- 5 el traditionele olijfolie
- 150 g zachte geitenkaas
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door. Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
- Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.
variatietip:
Je kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 775 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 106 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Lentecouscous met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lentecouscous met geitenkaas
- 300 g couscous
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, de komijn en geelwortel door.
- 250 ml kokend water
Schenk er het kokende water bij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
- 400 g verse doperwten
Kook ondertussen de doperwtjes in 4 min. beetgaar. Giet af en voeg toe aan de couscous.
- 250 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 15 g verse munt
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en de munt fijn. Voeg de abrikozen samen met de munt toe.
- 1 limoen
- 5 el traditionele olijfolie
Pers de limoen uit en voeg het limoensap en de olie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
- 150 g zachte geitenkaas
Verkruimel de geitenkaas over de couscous en serveer.
variatietip:
Je kunt ook tuinerwten uit de diepvries gebruiken. Verkort de kooktijd dan met 1 min.