Couscous met gestoofde paprika en garnalen

Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten.

415 kcal

25 min. bereiden

2.7/5

(92)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 2 uien

    uien

  • 5 eetlepel olijfolie voor pizza

    olijfolie voor pizza

  • 3 eetlepel rodewijnazijn

    rodewijnazijn

  • 1 eetlepel vloeibare honing

    vloeibare honing

  • 50 ml kraanwater

    kraanwater

  • 250 gram couscous

    couscous

  • 1 eetlepel gemalen geelwortel (kurkuma)

    gemalen geelwortel (kurkuma)

  • 1 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 250 ml kokend water

    kokend water

  • 150 gram roze garnalen

    roze garnalen

Aan de slag

  1. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg 2 el azijn, de honing en het kraanwater toe. Laat 15 min. zachtjes stoven.

  2. Doe de couscous in een schaal samen met de geelwortel, komijn en zout naar smaak. Schenk er het kokende water over, roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met de rest van de olie en azijn.

  3. Voeg de gestoofde paprika en ui en de garnalen toe.

  • kookstaptipLekker met grofgehakte koriander.
  • Couscous met gestoofde paprika en garnalen

    Instructievideo - 02:18 min.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Wat vond je van dit recept?

Couscous met gestoofde paprika en garnalen

Fluweelzacht meets pittig: dit is een gerecht van uitersten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig