Pen­ne al­la put­ta­nes­ca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

(155) waardeer
italiaans hoofdgerecht Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus. 4 personen
3 155

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.
  3. Meng de saus door de pasta. Serveer direct.

combinatietip:

Je kunt ter variatie 320 g uitgelekte tonijn aan de saus toevoegen. Het recept is dan niet meer veganistisch.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Penne alla puttanesca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne al­la put­ta­nes­ca

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper.

3
3

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 5 trostomaten

Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.

5
5
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur.

6
6
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g kappertjes

Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook.

7
7

Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.

8
8

Meng de saus door de pasta. Serveer direct.

combinatietip:

Je kunt ter variatie 320 g uitgelekte tonijn aan de saus toevoegen. Het recept is dan niet meer veganistisch.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.