Penne alla puttanesca
Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

20 min. bereiden
redelijk pittig
162waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

1

rode peper

2 tenen

knoflook

5

trostomaten

3 el

milde olijfolie

120 g

zwarte olijven zonder pit

100 g

kappertjes

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.

3

Meng de saus door de pasta. Serveer direct.

tip

serveertipLekker met fijngesneden peterselie.

combinatietipJe kunt ter variatie 320 g uitgelekte tonijn aan de saus toevoegen. Het recept is dan niet meer veganistisch.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.