Penne alla puttanesca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

400 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.

  3. Meng de saus door de pasta. Serveer direct.

  • serveertipLekker met fijngesneden peterselie.
  • combinatietipJe kunt ter variatie 320 g uitgelekte tonijn aan de saus toevoegen. Het recept is dan niet meer veganistisch.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Penne alla puttanesca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig