Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap.
Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor.
Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis.
Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de koriander.
Ceviche van kabeljauw
Ceviche komt van oorsprong uit Peru en is een gerecht waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in een mengsel van o.a. citroen en limoen. Voor deze 'ceviche' van kabeljauw maken we de marinade van limoen, rode pepers, gember en verse koriander.
- algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ceviche maken
Instructievideo - 01:27 min.
Gerelateerde recepten
Ceviche van kabeljauw
Ceviche komt van oorsprong uit Peru en is een gerecht waarbij rauwe vis wordt gemarineerd in een mengsel van o.a. citroen en limoen. Voor deze 'ceviche' van kabeljauw maken we de marinade van limoen, rode pepers, gember en verse koriander.

voorgerecht
4 personen
110 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap.
Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor.
Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis.
Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw.
Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de koriander.
algemeen:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse kabeljauwhaasjes
2 rode pepers
4 limoenen
3 cm verse gember
2 tl kristalsuiker
7½ g verse koriander