
Bart van Olphens kabeljauw ceviche
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade.
Ingrediënten
5
limoenen
½ teen
knoflook
½ el
verse gember
1
rode peper
300 g
verse kabeljauwfilet
1 el
mais in blik
1 el
verse granaatappelpitjes
8 takjes
verse koriander
1
kleine rode ui
Aan de slag
Rasp de schil van 1/2 limoen en houdt dit apart. Pers alle limoenen uit en giet het sap in een kom. Voeg de knoflook, gember en de helft van de rode peper toe.
Snijd de kabeljauw met een scherp koksmes in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken kabeljauw over de borden. Schenk het limoensap over de kabeljauw en laat 10-12 min. staan.
Meng ondertussen de maïs met de granaatappelpitten en de koriander.
Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze 5 minuten in water met ijsblokjes.
Verdeel de maïs, granaatappelpitten, de koriander en de ui over de ceviche. Bestrooi met limoenrasp en de rest van de rode peper.
algemeenBron: Het viskookboek, Bart van Olphen.
Bart van Olphen - kabeljauw ceviche
Instructievideo - 05:27 min.