Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.
Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.
Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.
Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.
Kokos-ceviche van witvis
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.
Kokos-ceviche van witvis
Instructievideo - 02:17 min.
Gerelateerde recepten
Kokos-ceviche van witvis
Het geheim van een goede ceviche: de citrusmarinade. Daarin kan de rauwe vis langzaam ‘garen’ en krijgt zo een heerlijk frisse smaak.

voorgerecht
12 porties
55 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zout en de suiker tot marinade.
Snijd de vis in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de marinade. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de koriander fijn en houd 2 takjes achter voor garnering. Snijd de mangosalade in blokjes van ½ cm.
Meng de mango met de gember, rode peper en koriander door de coconut cream.
Neem de vis uit de marinade en bewaar de marinade. Schep de vis door het mango-kokosmengsel en breng op smaak met 1 el marinade. Schep in de borrelglaasjes en garneer met de rest van de koriander.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren maken, tot het verdelen van de ceviche over de glaasjes. Zet afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
2 limoenen
½ tl zout
1½ tl kristalsuiker
250 g verse schelvisfilets
1 cm verse gember
1 rode peper
15 g verse koriander
175 g mangosalade
165 ml coconut cream
Dit heb je nodig
borrelglaasjes