bewaar
Pasta al forno
Pasta al forno
bewaar

Pasta al forno

Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

Toscaanse worstjes

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde salie

200 g

macaroni grande

125 g

mascarpone

2 el

paneermeel

2 el

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Neem de balletjes uit de pan.Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.

serveertipVoor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.