Lasagne al forno

Deze Italiaanse klassieker heeft 'amore' als hoofdingrediënt.

990 kcal

25 min. bereiden, 40 min. oventijd, 55 min. wachten

2.9/5

(1204)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 300 gram winterpeen

    winterpeen

  • 2 stengels bleekselderij

    bleekselderij

  • 180 gram Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 350 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 70 gram tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 700 ml volle melk

    volle melk

  • 690 gram passata di pomodoro

    passata di pomodoro

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 60 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 250 gram lasagne all'uovo

    lasagne all'uovo

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 26 cm)


2013 nr. 08 - Reis door Italië

Aan de slag

  1. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en rasp de kaas.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg 200 ml melk toe en laat al roerend op laag vuur bijna helemaal inkoken. Voeg de passata toe, breng aan de kook. Zet het vuur laag. Laat met de deksel half op de pan 45 min. zachtjes koken.

  3. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg op laag vuur al roerend 500 ml melk in scheuten toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Laat op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet weg tot gebruik.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in het midden van de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

  • Lasagne

    Instructievideo - 03:49 min.

Wat vond je van dit recept?

Lasagne al forno

Deze Italiaanse klassieker heeft 'amore' als hoofdingrediënt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig