Citroenrisotto

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 300 g risottorijst (pak 500 g)
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 1 citroen (schoongeboend)
- 3 el peterselie (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verhit de boter in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee. Schenk al roerend de bouillon in scheuten bij. Voeg pas een nieuwe scheut toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig. De risotto is na ca. 20 min. klaar. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard. Rasp de gele schil van de citroen erboven en roer de peterselie erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 60 g
- vet 11 g