bewaar
Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
bewaar

Maïskipfilet met boterbonen en tapenade

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 g

maiskipfilet

30

ongezouten roomboter

400 g

limabonen in blik

5

salade-uien

6

zwarte olijven zonder pit

½ teen

knoflook

3 el

verse groene olijventapenade

2 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • zeef

Aan de slag

1

Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

2

Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.

combinatietipLekker met een salade van tomaten, rucola en witte balsamicoazijn