bewaar
Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
bewaar

Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

fijne tuinbonen

40 g

geroosterde amandelen

3

salade-ui

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

7½ g

verse munt

1

citroen

3 el

milde olijfolie

250 g

gerookte kipfilet

800 g

linzen in blik

200 g

groene kidneybonen in blik

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

Aan de slag

1

Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.

3

Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.

4

Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.

vegatipVervang de kip door gegrilde stukjes (schaal, Garden Gourmet).