Koolhydraatarme salade
Inspiratie nodig voor een koolhydraatarme salade*? Met deze fijne tips en recepten kun je volop variëren!
*De criteria voor Allerhande-recepten zijn gebaseerd op ‘koolhydraatbewust’ volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Koolhydraatarme lunch salade met gegrilde makreelfilet en venkel maken
Ingrediënten
2 personen
1
venkelknol
2
snoepkomkommers
1 stronk
witlof
½
Elstar appel
5 g
verse bieslook
200 g
kikkererwten in blik
120 g
Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje
2 el
appel azijn
25 g
veldsla
- Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
- Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
- Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
- Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.