Geroosterde bietensalade met venkel, kikkererwten & cashewnoten
Geroosterde bietensalade met venkel, kikkererwten & cashewnoten

Geroosterde bietensalade met venkel, kikkererwten & cashewnoten

10 min. bereiden
15 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

85 g

ongezouten cashewnoten

2

venkelknollen

500 g

biologische gekookte rode biet

3 el

olijfolie

5 g

gemalen komijn

400 g

kikkererwten in blik

2 tenen

knoflook

2

sinaasappels

10 g

verse bieslook

125 g

crème fraîche light

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

2

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm en de bieten in parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de komijn en peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de kikkererwten in 15 min. krokant. Snijd de tenen knoflook fijn. Voeg de laatste minuut de knoflook met de rest van de olie toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

4

Snijd ondertussen de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang het vocht op. Snijd de bieslook fijn en meng samen met 2 el sinaasappelsap (per 4 pers.) door de crème fraîche.

5

Haal de groenten uit de oven en schep om met de spinazie en sinaasappel. Verdeel de groenten over de borden en verdeel de kikkererwten erover. Besprenkel met de crème fraîche en garneer met de cashewnoten.

tip

variatietipEet de rest van de cashewnoten de volgende dag als ontbijt. Garneer er samen met wat vers fruit en honing je yoghurt mee.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.