Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met ven­kel, kik­ker­erw­ten & cas­hew­no­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm en de bieten in parten. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de komijn en peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de kikkererwten in 15 min. krokant.
  4. Snijd ondertussen de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang het vocht op. Snijd de bieslook fijn en meng samen met 2 el sinaasappelsap (per 4 pers.) door de crème fraîche.
  5. Haal de groenten uit de oven en schep om met de spinazie en sinaasappel. Verdeel de groenten over de borden en verdeel de kikkererwten erover. Besprenkel met de crème fraîche en garneer met de cashewnoten.

variatietip:

Eet de rest van de cashewnoten de volgende dag als ontbijt. Garneer er samen met wat vers fruit en honing je yoghurt mee.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2019

Geroosterde bietensalade met venkel, kikkererwten & cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bie­ten­sa­la­de met ven­kel, kik­ker­erw­ten & cas­hew­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 85 g ongezouten cashewnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern.

4
4
  • 500 g biologische gekookte rode bieten

Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm en de bieten in parten.

5
5

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 5 g gemalen komijn

Besprenkel met de olie en bestrooi met de komijn en peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

8
8

Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de kikkererwten in 15 min. krokant.

9
9
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tenen knoflook fijn.

10
10
  • 1 el olijfolie

Voeg de laatste minuut de knoflook met de rest van de olie toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

11
11
  • 2 sinaasappels

Snijd ondertussen de oranje en witte schil van de sinaasappels.

12
12

Snijd de sinaasappelparten tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.

13
13
  • 10 g verse bieslook
  • 125 g crème fraîche light

Snijd de bieslook fijn en meng samen met 2 el sinaasappelsap door de crème fraîche.

14
14
  • 200 g verse spinazie

Haal de groenten uit de oven en schep om met de spinazie en sinaasappel.

15
15

Verdeel de groenten over de borden en verdeel de kikkererwten erover.

16
16

Besprenkel met de crème fraîche en garneer met de cashewnoten.

variatietip:

Eet de rest van de cashewnoten de volgende dag als ontbijt. Garneer er samen met wat vers fruit en honing je yoghurt mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.