Bloemkool-kikkererwtensalade

De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.

285 kcal

20 min. bereiden

licht pittig

2.9/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

2015 nr. 04 - Happy food

Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse

Aan de slag

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.

  2. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn. Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.

  3. Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.

  • combinatietip Lekker met naanbrood (Patak’s). Naanbrood staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
  • bewaartipJe kunt de salade een halve dag van tevoren maken.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Bloemkool-kikkererwtensalade

De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig