bewaar
Bloemkool-kikkererwtensalade
Bloemkool-kikkererwtensalade
bewaar

Bloemkool-kikkererwtensalade

De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.

20 min. bereiden
licht pittig
35waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½

bloemkool

1 el

arachideolie

1 tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

35 g

blanke rozijnen

½

rode peper

7½ g

verse koriander

200 g

kikkererwten in blik

50 ml

Griekse yoghurt 0%

1 tl

kerriepoeder

1 el

kraanwater

50 g

verse spinazie

De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.

Aan de slag

1

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.

2

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn. Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.

3

Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip Lekker met naanbrood (Patak’s).

bewaartipJe kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.