Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en dep goed droog met een schone theedoek. Snijd de bloemkool in roosjes.
Meng de komijn, het korianderzaad en de gerookte-paprikapoeder met ¾ van de olie. Meng de bloemkoolroosjes en tofu met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in de oven.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit. Meng de helft van het sap met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rodekool in dunne repen. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅓ van de koriander fijn. Meng de kool, sinaasappelstukjes en koriander met het limoenmengsel.
Snijd ¼ van de peper af en verwijder de zaadlijsten. Doe samen met de rest van de koriander en de yoghurt in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rest van de jalapeñopeper in ringen en de rest van de limoen in partjes. Beleg de wraps met de tofu, bloemkool en rodekool. Verdeel de saus erover en bestrooi met de jalapeñopeper. Serveer met een partje limoen.
Volkorentaco’s met tofu en geroosterde bloemkool
Gezonde taco's met geroosterde bloemkool en tofu. Lekker kruidig en een pitje dankzij de jalapeño. Ga jij ze maken?
- variatietipHou je niet zo van pittig, verwijder dan de zaadlijsten van de peper in stap 6.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Volkorentaco’s met tofu en geroosterde bloemkool
Gezonde taco's met geroosterde bloemkool en tofu. Lekker kruidig en een pitje dankzij de jalapeño. Ga jij ze maken?

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en dep goed droog met een schone theedoek. Snijd de bloemkool in roosjes.
Meng de komijn, het korianderzaad en de gerookte-paprikapoeder met ¾ van de olie. Meng de bloemkoolroosjes en tofu met de kruidenolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in de oven.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit. Meng de helft van het sap met de rest van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rodekool in dunne repen. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅓ van de koriander fijn. Meng de kool, sinaasappelstukjes en koriander met het limoenmengsel.
Snijd ¼ van de peper af en verwijder de zaadlijsten. Doe samen met de rest van de koriander en de yoghurt in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rest van de jalapeñopeper in ringen en de rest van de limoen in partjes. Beleg de wraps met de tofu, bloemkool en rodekool. Verdeel de saus erover en bestrooi met de jalapeñopeper. Serveer met een partje limoen.
variatietip:Hou je niet zo van pittig, verwijder dan de zaadlijsten van de peper in stap 6.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
550 g tofu
800 g bloemkool
½ el gemalen komijn
½ el gemalen korianderzaad
½ el gerookte-paprikapoeder
4 el arachideolie
2 limoenen
200 g biologische rodekool
1 sinaasappel
15 g verse koriander
1 jalapeñopeper
3 el yoghurt Griekse stijl 0%
8 volkorenwraps mini
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker