Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk elke tortilla met ½ el olie en leg op een ovenrooster. Bak in de oven in 8-10 min. krokant. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kwarten, de bleekselderij in dunne boogjes en de jalapeño in halve ringen. Hak de dille grof.
Meng de tomaten met de ui, bleekselderij, jalapeño, garnalen, dille en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat ca. 5 min. marineren.
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Doe de yoghurt met de helft van de avocado, rest van het limoensap en 1 tl limoenrasp (per 4 personen) in een hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Leg op elk bord een tostada en besmeer met de yoghurtsaus. Verdeel de helft van de salade en de rest van de avocado erover. Serveer de rest van de salade erbij.
Volkoren tostada met bleekselderijsalade en garnalen
Crunchy tostada met frisse en licht-pittige salade van tomaten, bleekselderij, jalapeño, dille, rode ui en sappige garnalen: de ultieme combi tussen gezond en smaakvol!
- bereidingstip Je kunt de garnalen ook kort grillen voor extra smaak.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Volkoren tostada met bleekselderijsalade en garnalen
Crunchy tostada met frisse en licht-pittige salade van tomaten, bleekselderij, jalapeño, dille, rode ui en sappige garnalen: de ultieme combi tussen gezond en smaakvol!

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk elke tortilla met ½ el olie en leg op een ovenrooster. Bak in de oven in 8-10 min. krokant. Laat afkoelen tot gebruik.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de tomaten in kwarten, de bleekselderij in dunne boogjes en de jalapeño in halve ringen. Hak de dille grof.
Meng de tomaten met de ui, bleekselderij, jalapeño, garnalen, dille en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat ca. 5 min. marineren.
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado's in blokjes. Doe de yoghurt met de helft van de avocado, rest van het limoensap en 1 tl limoenrasp (per 4 personen) in een hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Leg op elk bord een tostada en besmeer met de yoghurtsaus. Verdeel de helft van de salade en de rest van de avocado erover. Serveer de rest van de salade erbij.
bereidingstip: Je kunt de garnalen ook kort grillen voor extra smaak.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 volkorentortillawraps
2 milde olijfolie
1 rode ui
1 biologische limoen
360 g tasty tom gold trostomaten
325 g bleekselderij
1 verse groene jalapeñopeper
15 g verse dille
200 g verse gekookte en gepelde garnalen
2 eetrijpe avocado's
150 g yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker