Bloemkoolsalade met gegrilde peen en granaatappelpitten

Gegrilde groenten met ras el hanout + bloemkoolrijst met dadels, kikkererwten en geitenkaas = gezond feestje!

685 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bospenen en halveer in de lengte. Halveer de rode uien en snijd elke helft in 4 parten. Verdeel de bospeen, ui, pompoen en amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en ras el hanout. Bestrijk de groenten en amandelen met de ras-el-hanoutolie en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

  3. Ontpit ondertussen de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

  4. Meng de bloemkoolrijst met het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de dadels, munt, kikkererwten en de helft van de granaatappelpitten. Verdeel over een schaal en schep de geroosterde groenten erop. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bloemkoolsalade met gegrilde peen en granaatappelpitten

Gegrilde groenten met ras el hanout + bloemkoolrijst met dadels, kikkererwten en geitenkaas = gezond feestje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig