Linzensalade met kip
Rijkgevulde salade voor elke dag

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g geschilde bospenen (schaal, koelvers)
- 2 el arachideolie
- 1 tl gemalen selderiezout
- 3 bosuien
- 2 kropjes babyromainesla
- 180 g kip naturel (blikjes)
- 800 g linzen in pot
- 3 el hazelnootolie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de peen, het selderijzout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Laat de kip uitlekken. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met peper.
combinatietip:
Lekker met geroosterde hazelnoten en citroenparten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 480 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Linzensalade met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensalade met kip
- 600 g geschilde bospenen
Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm.
- 2 el arachideolie
- 1 tl gemalen selderiezout
Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de peen, het selderijzout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 3 bosuien
- 2 kropjes babyromainesla
- 180 g kip naturel (blikjes)
- 800 g linzen in pot
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Laat de kip uitlekken. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
- 3 el hazelnootolie
Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de hazelnootolie en bestrooi met peper.
combinatietip:
Lekker met geroosterde hazelnoten en citroenparten.