Aan de slag
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselieblaadjes fijn en de olijven in vieren. Lek de linzen in een zeef uit. Schep in een magnetronschaal de linzen, bosui, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar.
Verwarm de schaal afgedekt in de magnetron ca. 3 min. op vol vermogen (700 Watt). Breng de linzen op smaak met de dressing, peper en zout.
Verdeel de sla over grote borden en schep de linzensalade in het midden. Leg de geitenkaas op een bordje en verwarm in de magnetron ca. 1 min. op vol vermogen. Leg de smeltende kaas op de linzensalade en druppel de honing erover. Serveer met grof volkorenbrood.
Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselieblaadjes fijn en de olijven in vieren. Lek de linzen in een zeef uit. Schep in een magnetronschaal de linzen, bosui, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar.
Verwarm de schaal afgedekt in de magnetron ca. 3 min. op vol vermogen (700 Watt). Breng de linzen op smaak met de dressing, peper en zout.
Verdeel de sla over grote borden en schep de linzensalade in het midden. Leg de geitenkaas op een bordje en verwarm in de magnetron ca. 1 min. op vol vermogen. Leg de smeltende kaas op de linzensalade en druppel de honing erover. Serveer met grof volkorenbrood.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bosuien
4 takjes verse peterselie
6 zwarte olijven zonder pit
265 g linzen in pot
2 el kappertjes
2 el mosterddressing
100 g jonge bladsla
150 g zachte geitenkaas
2 tl vloeibare honing
Dit heb je nodig
magnetronschaal