bewaar
Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
bewaar

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

10 min. bereiden
197waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

bosuien

4 takjes

verse peterselie

6

zwarte olijven zonder pit

265 g

linzen in pot

2 el

kappertjes

2 el

mosterddressing

100 g

jonge bladsla

150 g

zachte geitenkaas

2 tl

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • magnetronschaal

Aan de slag

1

Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselieblaadjes fijn en de olijven in vieren. Lek de linzen in een zeef uit. Schep in een magnetronschaal de linzen, bosui, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar.

2

Verwarm de schaal afgedekt in de magnetron ca. 3 min. op vol vermogen (700 Watt). Breng de linzen op smaak met de dressing, peper en zout.

3

Verdeel de sla over grote borden en schep de linzensalade in het midden. Leg de geitenkaas op een bordje en verwarm in de magnetron ca. 1 min. op vol vermogen. Leg de smeltende kaas op de linzensalade en druppel de honing erover. Serveer met grof volkorenbrood.

combinatietipServeer met grof volkorenbrood.

variatietipWarme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk. Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.