Linzensalade met biet en geitenkaas
Prima salade voor een balansdag: zonder vlees en met lekker veel groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g linzen in blik
- 400 g geraspte bietjes
- 3 el balsamicoazijn
- 15 g verse platte peterselie
- 40 g rucola
- 125 g geitenkaas naturel 55+
- 50 g ongebrande walnoten
Advertentie
Bereiden
- Doe de linzen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de bietjes in een schaal met de balsamicoazijn. Voeg de linzen toe.
- Snijd de peterselie fijn en meng samen met de rucola door de linzensalade. Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Hak de walnoten grof en verdeel over de salade.
combinatietip:
Lekker met bruin brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 320 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Linzensalade met biet en geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensalade met biet en geitenkaas
- 800 g linzen in blik
Doe de linzen in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- 400 g geraspte bietjes
- 3 el balsamicoazijn
Meng de bietjes in een schaal met de balsamicoazijn. Voeg de linzen toe.
- 15 g verse platte peterselie
- 40 g rucola
Snijd de peterselie fijn en meng samen met de rucola door de linzensalade.
- 125 g geitenkaas naturel 55+
- 50 g ongebrande walnoten
Verkruimel de geitenkaas boven de salade. Hak de walnoten grof en verdeel over de salade.
combinatietip:
Lekker met bruin brood.