Stamppot raapstelen

Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

445 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de raapstelen. Was de raapstelen grondig, laat goed uitlekken en snijd in grove reepjes. Snijd de bosuien in dunne ringetjes.

  3. Snijd het katenspek in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de boter, roomkaas, mosterd en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Schep de raapstelen, bosui en het spek door de stamppot. Verwarm nog 1-2 min. op laag vuur, zodat de raapstelen net slinken.

  6. Verdeel de stamppot over vier borden.

  • vegatipOok lekker met vegaspekjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Stamppot raapstelen

Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig