Ap­pel­jacht­scho­tel

Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(633) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze jachtschotel met appel is het bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn. 4 personen
3 633

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de uien en snijd de champignons in kwarten.
  2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de prei, ui en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.
  3. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil de helft van de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
  4. Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in dunne plakjes. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
video

Aard­ap­pe­len schil­len

instructievideo - 01:08 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Appeljachtschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­jacht­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 prei
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g champignons

Was ondertussen de prei en snijd deze in halve ringen. Snipper de uien en snijd de champignons in kwarten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 500 g rundergehakt

Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de prei, ui en champignons toe en bak 4 min. mee.

5
5
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el worcestershiresauce
  • 2 tl gedroogde tijm

Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 Elstar appels

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

8
8

Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.

9
9
  • 2 Elstar appels

Boen de rest van de appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in dunne plakjes.

10
10

Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree.

11
11

Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.