Nectarine- en yoghurt-crème brûlée

250 kcal

15 min. bereiden

3.5/5

(60)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 klein blikje bosbessen

    bosbessen

  • 2 nectarines

    nectarines

  • 1 theelepel allesbinder

    allesbinder

  • 2 eetlepels creme fraiche

    creme fraiche

  • 2 bakjes (Griekse) yoghurt

    (Griekse) yoghurt

  • 8 eetlepels (gele of lichtbruine) basterdsuiker

    (gele of lichtbruine) basterdsuiker

  • 1 eetlepel roomboter

    roomboter

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)


Aan de slag

  1. Bosbessen in zeef laten uitlekken. Nectarines wassen, halveren en pit verwijderen. Nectarines in plakjes snijden, plakjes halveren.

  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soufflévormpjes invetten. Allesbinder en crème fraîche goed door elkaar roeren. Yoghurt erdoor roeren. Bosbessen en nectarines over vormpjes verdelen. Yoghurtmengsel over vruchten verdelen. Basterdsuiker gelijkmatig in laagje over yoghurt verdelen. Vormpjes zo dicht mogelijk onder hete grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten laten karamelliseren. Direct serveren.

Wat vond je van dit recept?

Nectarine- en yoghurt-crème brûlée

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig