Ingrediënten
4 personen
3
bosuitjes
½ blikje
kikkererwten
3 eetlepels
(olijf)olie
1 teentje
knoflook
1 theelepel
geelwortel (kurkuma)
2 zakken
panklare spinazie
2 theelepels
tomatenpuree
zout
(versgemalen) peper
enkele druppels
citroensap
1 theelepel
gemalen komijn (djinten)
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Kruidige spinazie met kikkererwten

voorgerecht
4 personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 bosuitjes
½ blikje kikkererwten
3 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
2 zakken panklare spinazie
2 theelepels tomatenpuree
0 zout
0 (versgemalen) peper
0 enkele druppels citroensap
1 theelepel gemalen komijn (djinten)