Kruidige spinazie met kikkererwten
Kruidige spinazie met kikkererwten

Kruidige spinazie met kikkererwten

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

½ blikje

kikkererwten

3 eetlepels

(olijf)olie

1 teentje

knoflook

1 theelepel

geelwortel (kurkuma)

2 zakken

panklare spinazie

2 theelepels

tomatenpuree

zout

(versgemalen) peper

enkele druppels

citroensap

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

Aan de slag

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In zeef kikkererwten laten uitlekken. In (braad)pan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komijn en geelwortel erdoor roeren. Spinazie toevoegen en op laag vuur al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Rest van olie, tomatenpuree en kikkererwten erdoor roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meestoven. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.