Doe de zilveruitjes met vocht in een steelpan. Voeg de rozijnen, basterdsuiker, ketchup en kerriepoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 min. inkoken tot een stoperige saus. Laat afkoelen en serveer bij een Hollandse kaasplank met bijvoorbeeld Friese nagelkaas, Hollandse gatenkaas en overjarige brokkelkaas.
- bewaartipJe kunt de zilveruitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Kaasplank met zilveruitjes

nagerecht
6 personen
210 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Doe de zilveruitjes met vocht in een steelpan. Voeg de rozijnen, basterdsuiker, ketchup en kerriepoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 min. inkoken tot een stoperige saus. Laat afkoelen en serveer bij een Hollandse kaasplank met bijvoorbeeld Friese nagelkaas, Hollandse gatenkaas en overjarige brokkelkaas.
bewaartip:Je kunt de zilveruitjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
340 g zilveruitjes
3 el rozijnen
3 el donkere basterdsuiker
3 el ketchup
1 el kerriepoeder