Couscous met shoarma en sperziebonen
Couscous met shoarma en sperziebonen

Couscous met shoarma en sperziebonen

Record! In tien minuten het eten klaar.

10 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

500 ml

kokend water

2

rode uien

6 el

traditionele olijfolie

400 g

shoarmavlees

500 g

koelverse hele sperziebonen

8 el

chilisaus

200 ml

water

Record! In tien minuten het eten klaar.

Aan de slag

1

Giet het kokende water op de couscous en laat ca. 5 min. staan. Snijd ondertussen de ui in ringen.

2

Verhit in een wok 4 el olijfolie en bak op hoog vuur in ca. 2 min. het shoarmavlees al omscheppend bruin. Schep de ui en de sperziebonen erdoor en laat ca. 2 min. al omscheppend meebakken. Roer de chilisaus en het water erdoor en laat het geheel ca. 3 min. sudderen. Voeg ondertussen de rest van de olie toe aan de couscous.

3

Verwarm de couscous in ca. 2 min. zachtjes en maak met een vork rul. Schep de couscous in diepe borden. Breng de shoarma op smaak met peper en evt. zout en serveer op de couscous.