Couscous met shoarma en sperziebonen
Record! In tien minuten het eten klaar.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 500 ml kokend water
- 2 rode uien
- 6 el traditionele olijfolie
- 400 g shoarmavlees
- 500 g koelverse hele sperziebonen (zakje à 250 g)
- 8 el chilisaus
- 200 ml water
Advertentie
Bereiden
- Giet het kokende water op de couscous en laat ca. 5 min. staan. Snijd ondertussen de ui in ringen.
- Verhit in een wok 4 el olijfolie en bak op hoog vuur in ca. 2 min. het shoarmavlees al omscheppend bruin. Schep de ui en de sperziebonen erdoor en laat ca. 2 min. al omscheppend meebakken. Roer de chilisaus en het water erdoor en laat het geheel ca. 3 min. sudderen. Voeg ondertussen de rest van de olie toe aan de couscous.
- Verwarm de couscous in ca. 2 min. zachtjes en maak met een vork rul. Schep de couscous in diepe borden. Breng de shoarma op smaak met peper en evt. zout en serveer op de couscous.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 675 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Couscous met shoarma en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met shoarma en sperziebonen
- 300 g couscous
- 500 ml kokend water
- 2 rode uien
Giet het kokende water op de couscous en laat ca. 5 min. staan. Snijd ondertussen de ui in ringen.
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g shoarmavlees
Verhit in een wok de olijfolie en bak op hoog vuur in ca. 2 min. het shoarmavlees al omscheppend bruin.
- 500 g koelverse hele sperziebonen
Schep de ui en de sperziebonen erdoor en laat ca. 2 min. al omscheppend meebakken.
- 8 el chilisaus
- 200 ml water
- 2 el traditionele olijfolie
Roer de chilisaus en het water erdoor en laat het geheel ca. 3 min. sudderen. Voeg ondertussen de rest van de olie toe aan de couscous.
Verwarm de couscous in ca. 2 min. zachtjes en maak met een vork rul. Schep de couscous in diepe borden.
Breng de shoarma op smaak met peper en evt. zout en serveer op de couscous.