Sardines in Spaanse marinade
Sardines in Spaanse marinade

Sardines in Spaanse marinade

0 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

wiite wijnazijn

2

laurierblaadjes

1 theelepel

gedroogde tijm

3

kruidnagels

1 blikje

sardines in olie

2 eetlepels

wortelsalade (pot)

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Knoflook pellen en fijnhakken. Azijn met 3 eetlepels water aan de kook brengen. Knoflook, laurier, tijm en kruidnagels aan azijn toevoegen. Ca. 5 minuten onafgedekt zachtjes laten koken. Intussen sardines met keukenpapier droogdeppen en op schaaltje leggen. Marinade erover schenken. Wortelsalade erop scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten marineren. Ca. 1/2 uur voor serveren uit koelkast halen. Lekker op sneetje geroosterd brood.