Ingrediënten
4 personen
6 eetlepels
Japanse sojasaus
3 eetlepels
droge sherry
6 eetlepels
sake
2 theelepels
fijne suiker
600 g
kipfilet
4
bosuitjes
1
groene paprika
1
citroen
(versgemalen) peper
scherpe mosterd
Dit heb je nodig
satéstokjes
Aan de slag
In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.
'Yakitori' met paprika en bosui

hoofdgerecht
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.
achtergrondinfo:De letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels droge sherry
6 eetlepels sake
2 theelepels fijne suiker
600 g kipfilet
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
0 (versgemalen) peper
0 scherpe mosterd
Dit heb je nodig
satéstokjes