Zalm met mierikswortelboter

675 kcal

15 min. bereiden

2.7/5

(14)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • keukenpapier


2000 nr. 06 - Roosteren rond de wereld

Aan de slag

  1. Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.

  2. Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken. Vis op barbecue in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak). Bestrooien met zout en peper. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten 'zwemmen'.

  • algemeenServeer er een komkommersalade bij: 1 komkommer schillen en in plakjes schaven. Sausje maken van 125 ml zure room, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel suiker, zout en 2 eetlepels fijngesneden verse dille. Saus en komkommer door elkaar scheppen en liefst 1 uur laten intrekken

Wat vond je van dit recept?

Zalm met mierikswortelboter

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig