Canard à l'orange
495 kcal
30 min. bereiden, 6 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
4 eendenborsten
eendenborsten
3 laurierblaadjes
laurierblaadjes
10 jeneverbessen
jeneverbessen
20 zwarte peperkorrels
zwarte peperkorrels
2 perssinaasappels
perssinaasappels
200 ml rode wijn
rode wijn
1 bos peen
peen
75 gram boter
boter
5 eetlepel sinaasappelmarmelade
sinaasappelmarmelade
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 12 - Kerstféést!
Snijd de velkant van de eend kruislings in. Leg de eend op de velkant in een schaal en verdeel de laurier, jeneverbessen en de peper erover. Schil de oranje schil van 1 sinaasappel en snijd in reepjes. Pers de vrucht uit. Verdeel de schil, het sap en de wijn over het vlees. Zet 6 uur afgedekt in de koelkast.
Halveer de peen in de lengte. Verhit 25 g boter in een hapjespan en stoof de peen, marmelade en 50 ml water afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem de peen eruit en kook het vocht 2 min. Voeg 25 g boter en de peen toe en warm nog 2 min.
Haal de eend uit de marinade en dep droog. Bak in een koekenpan op de velkant 6 min. op laag vuur. Keer en bak nog 4 min. Laat uit de pan afgedekt 5 min. staan. Schenk het vet uit de pan en zeef de marinade boven de pan. Laat 2 min. inkoken. Roer de rest van de boter en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de tweede sinaasappel in plakjes. Snijd de eend in plakjes en schep de sinaasappeljus erover. Serveer met de peen en de plakjes sinaasappel.
Eendenborst bereiden
Instructievideo - 00:52 min.
Canard à l'orange

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Snijd de velkant van de eend kruislings in. Leg de eend op de velkant in een schaal en verdeel de laurier, jeneverbessen en de peper erover. Schil de oranje schil van 1 sinaasappel en snijd in reepjes. Pers de vrucht uit. Verdeel de schil, het sap en de wijn over het vlees. Zet 6 uur afgedekt in de koelkast.
Halveer de peen in de lengte. Verhit 25 g boter in een hapjespan en stoof de peen, marmelade en 50 ml water afgedekt 10 min. op laag vuur. Neem de peen eruit en kook het vocht 2 min. Voeg 25 g boter en de peen toe en warm nog 2 min.
Haal de eend uit de marinade en dep droog. Bak in een koekenpan op de velkant 6 min. op laag vuur. Keer en bak nog 4 min. Laat uit de pan afgedekt 5 min. staan. Schenk het vet uit de pan en zeef de marinade boven de pan. Laat 2 min. inkoken. Roer de rest van de boter en peper en zout naar smaak erdoor. Snijd de tweede sinaasappel in plakjes. Snijd de eend in plakjes en schep de sinaasappeljus erover. Serveer met de peen en de plakjes sinaasappel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 eendenborsten
3 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
20 zwarte peperkorrels
2 perssinaasappels
200 ml rode wijn
1 bos peen
75 g boter
5 el sinaasappelmarmelade




