bewaar
Garnalencocktail met tomaat en avocado
Garnalencocktail met tomaat en avocado
bewaar

Garnalencocktail met tomaat en avocado

Hippe cocktail met avocado en een dressing van tomatensap, citroen, worcestershiresaus en tabasco.

20 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

romaatjes

1

avocado

1

citroen

8 el

tomatensap

2 druppels

tabasco

150 ml

worcestershiresauce

100 g

verse rivierkreeftjes

125 g

verse cocktailgarnaal

2 el

verse selderij

Dit heb je nodig

  • glazen coupes

Hippe cocktail met avocado en een dressing van tomatensap, citroen, worcestershiresaus en tabasco.

Aan de slag

1

Snijd per portie 1 romaatje in de lengte tot de helft in en steek ze op de rand van de coupes. Halveer de rest van de romaatjes.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Schep de avocado om met wat citroensap en meng met de romaatjes. Breng het tomatensap op smaak met de rest van het citroensap, een paar druppels Tabasco en Worcestershiresauce.

3

Verdeel de kreeftjes over de coupes. Schep het tomaten-avocadomengsel erop en vervolgens de cocktailgarnalen. Snijd de selderij fijn. Schenk het tomatensap erover en bestrooi met de selderij.