Garnalencocktail met avocado

De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

260 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).

  3. Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.

  4. Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.

  5. Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.

  • bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
  • bewaartipStap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Garnalencocktail met avocado

De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig