bewaar
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
bewaar

Garnalencocktail met avocado-kruidendressing

Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.

25 min. bereiden
licht pittig
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

eetrijpe avocado

15 g

peterselie

25 g

knoflookbieslook

1

jalapeñopeper

300 ml

karnemelk

45 g

ansjovisfilets in olie in blik

2 sneetjes

petit beurre brood

1

eetrijpe mango

250 g

cherrytomaten aan de tak

40 g

koelverse babyboerenkool

200 g

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ijscoupes

Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.

Aan de slag

1

Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.

3

Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.

4

Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.

dieettipEten er kinderen mee? Laat dan de jalapeñopeper achterwege.

bereidingstipJe kunt de dressing tot 2 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.