Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetrijpe avocado
- 15 g peterselie
- 25 g knoflookbieslook
- 1 jalapeñopeper
- 300 ml karnemelk
- 45 g ansjovisfilets in olie in blik
- 2 sneetjes petit beurre broden
- 1 eetrijpe mango
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 40 g koelverse babyboerenkool
- 200 g Hollandse garnalen
Keukenspullen
- keukenmachine
- 4 ijscoupes
Advertentie
Bereiden
- Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
- Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
- Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.
bereidingstip:
Je kunt de dressing tot 2 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
dieettip:
Eten er kinderen mee? Laat dan de jalapeñopeper achterwege.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 300 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.220 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
- 1 eetrijpe avocado
Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de keukenmachine.
- 15 g peterselie
- 25 g knoflookbieslook
Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof.
- 1 jalapeñopeper
- 300 ml karnemelk
Doe de peper, gesneden kruiden en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 45 g ansjovisfilets in olie in blik
- 2 sneetjes petit beurre broden
Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes.
Voeg het brood toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
- 1 eetrijpe mango
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 40 g koelverse babyboerenkool
- 200 g Hollandse garnalen
Meng de mango en tomaten met de boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover.
Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.
bereidingstip:
Je kunt de dressing tot 2 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
dieettip:
Eten er kinderen mee? Laat dan de jalapeñopeper achterwege.