Stamppot zomerprei, little gem en taugé
Stamppot zomerprei, little gem en taugé

Stamppot zomerprei, little gem en taugé

40 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels (kruimig)

zout

400 g

prei

1 pakje

little gem

125 g

taugé

1 dl

melk

25 g

boter of margarine

(versgemalen) peper

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.In grote pan met water en zout aardappels in ca. 20 minuten gaar koken. Prei schoonmaken en wassen.Witte en lichtgroene deel van prei in smalle ringen snijden.Prei laatste 6 à 8 minuten met aardappels mee koken.Little gem wassen en harde kern wegsnijden.Elke krop in fijne reepjes snijden. Taugé wassen en lange stukjes halveren.Aardappels en prei afgieten. In magnetron of pan melk verhitten.Met pureestamper prei en aardappels fijnmaken.Melk en boter erdoor scheppen.Sla en taugé erdoor scheppen en stamppot al omscheppend ca. 1 minuut doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.Lekker met kalfspaupiette of vegetarische balletjes.