Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa
Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa

45 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

mango

3

bosuitjes

½

rode peper

4 eetlepels

citroensap

400 g

tilapiafilet

zout

(versgemalen) peper

1½ zakje

amandelschaafsel

1

ei

1 eetlepel

Japanse sojasaus

3 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Mango schillen en in blokjes snijden. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap door elkaar scheppen. Tot gebruik in de koelkast zetten.

2

Tilapiafilets bestrooien met zout en peper. Rest van citroensap erover schenken en ca. 15 minuten laten intrekken. Amandelschaafsel met deegroller fijnmaken. Vis droogdeppen met keukenpapier. In kom ei, 2 eetlepels water en sojasaus door elkaar roeren. Vis door eimengsel halen, dan door amandelenschaafsel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met amandelschaafsel. In anti-aanbakpan olie verhitten. Tilapiafilets op matig vuur ca. 5 minuten bakken. Halverwege keren. Vis over vier borden verdelen en mangosalsa ernaast leggen. Serveren met rijst en groene salade.