Ma­ca­ro­ni les­co

(193) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 193

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de groene steelaanzet van de paprika's en snijd de paprika's in zo dun mogelijke reepjes.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak 5 min. mee. Doe het paprikapoeder en 50 ml water erbij en schep om. Voeg de gezeefde tomaten toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Snijd de salami in blokjes van 1 cm en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 5 min. op laag vuur doorkoken.
  3. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de pasta door de saus en verdeel over 4 borden. Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Tip:

Familierecept Allerhande 1 2012. Saskia nam jaren geleden de keukenmachine over van haar moeder en kreeg het kookboekje erbij met het recept voor macaroni met lesco: een Hongaarse saus. 'Toen ben ik de macaroni lesco zelf gaan maken. Ik kies daarbij voor een chorizo. Maar je kunt ook voor salami kiezen.' Saskia's dochter Karen kan zich goed herinneren dat ze van haar moeder voor het recept boodschappen deed en een groot stuk salami moest vragen bij de slagersafdeling. 'Ik heb dit gerecht ook vaak gemaakt, maar ik laat 'm tegenwoordig aan mijn ouders over. Mijn oudste dochter vindt het heel leuk om te helpen koken. De kans is dus groot dat het recept nog een generatie in de familie blijft.'

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.